WIJ zijn weer OPEN !


Vogelpark Ruinen

Postweg 3

7963 PD Ruinen

info@vogelparkruinen.nl

 
 

Laat u verrassen door de schoonheid van vogels

Een korte rondleiding


Een park met vogelkooien, speelweide en terras


Het vogelpark Ruinen is met recht ‘een park’. De wandelpaden die zijn aangelegd, lopen direct langs de vogelkooien. Op het terras kan een kopje koffie of een glaasje fris gedronken worden. Voor de kleintjes is er een speelweide met schommels, een wipkip, een klimrek. Natuurlijk is er een lekker ijsje!


Unieke populatie Nederlandse weide - en wadvogels


Het vogelpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide-en wadvogels.  U krijgt de kans onze eigen Nederlandse vogels eens op uw gemak te bekijken in vogelkooien, waarbij de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk wordt nagebootst. Het vogelpark werkt hiermee aan bescherming en behoud van onze Nederlandse weide- en wadvogels, die behoorlijk in aantal zijn teruggelopen.  De wulp, grutto, tureluur, kluut, kievit en scholekster zijn allen te bezichtigen.


Voor ieder wat wils, andere soorten


De altijd indrukwekkende sneeuwuil, logo van het park, is een dwaalgast in Nederland en is natuurlijk te bewonderen. Maar er is meer! Veel meer! Er is familie aanwezig uit andere landen. Er zijn een reeks van papegaaien en parkieten, kraaien en gaaien, exotische spreeuwen en scharrelaars, wevers, eenden, ganzen, andere uilen, duiven, kraanvogels en hoenders, inclusief de enorme hoenderkoet en de imposante Auerhoen. Kortom er is voor iedereen wat te zien. Er zijn zelfs een paar beestjes zonder veren...


Informatie en educatie


Alle vogelkooien in het park zijn voorzien van informatie over de bewoners. Zowel de Nederlandse als de wetenschappelijke naam, het spreidingsgebied en het menu staan vermeld. De ‘nestkasten muur’ geeft inzicht in de woonwensen van vogels. Daarnaast is er speurtocht voor alle leeftijden en is er een set van educatief materiaal en opdrachten aanwezig.


Tot slot


Het vogelpark staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 04084209 en is in het bezit van een dierentuinvergunning.